Iklan Jap..

InstaGram

Friday, May 29, 2015

Goodbye Orbit Jumpsac

Pernah ada rasa cinta
Antara kita kini tinggal kenangan

Inginku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu oh bintangku...

Sob sob..sedih kan lirik lagu ni...
Tinggal Kenangan..

Yer tinggal gambar kenangan je la dengan cik Orbit ni...
Sayang sangat tapi lately bila pakai rasa tak selesa kat pinggang...
Kena pakai Manduca juga..
So daripada tersadai je dalam rumah..maka kamo lepaskan ia supaya dapat berbakti dengan tuan baru...
Nun jauh ke sabah pulak tu perginya...
Selamat berkhidmat dengan cemerlang yer Orbit..
We will miss you.

Tsk tsk tskkkkk
;(






















1st time carry kakak Aisy sampai tertido
Bongkok Mami nak...


* bila sayang lepas-lepaskan*

Wednesday, May 27, 2015

Me and Mini Me

Biasanya orang cakap anak lelaki kena ikut rupa mak..anak perempuan kena ikut muka ayah...baru sejuk...sejuk tu maksudnya hubungan antara dua beranak tu akrab dan baik..kalau sebaliknya jadi panas..panas pulak maksudnya macam tak berapa positif la kan...kerja nak bercekau jer...

Tapi..betul ker?boleh pakai ke tanggapan tu...
For me...dengar boleh percaya jangan..hehehe....
Buktinya...antara mami dengan anak dara si Aisy Rania ni...ramai yang cakap kami ni seiras.copy and paste...dulu mami selalu menafikan gak la sebab rasa macam banyak iras babah dia...tapi bila dia makin besar n makin cantik so mami akui betul juga kata-kata orang tu..

Kahkahkah....
*fine...im just joking...

Seratus peratus sama tu tak la kan..but yes..kami mirip la jugak..dah nama pun anak..takkan la rupa dia nak ikut makcik jiran depan rumah pulak..lol





Iye ke sama?

Well...so far takdela hubungan kami ni 'panas' macam orang cakap tu..insyaAllah...panas ke sejuk ke bergantung pada cara kita didik dan bergaul dengan anak-anak ye tak...

Mudah-mudahan bila Aisy Rania dah besar nanti Mami boleh jadi kawan Aisy..amin.....







I love You Aisy Rania 


Tuesday, May 26, 2015

Babywearing Gears To Letgo

Ini jer pun koleksi gears yang kitorang ada..tak banyak mana pun tapi tetap tak dipakai secara konsisten ..balik-balik pakai yang sama je...

Yelah yang wrap tu kalau nak pakai take time sikit kan nak lilit-lilit...dia ibarat shawl la kalau dalam konteks tudung tu..macam leceh sikit kan..makanya yang kerap digunakan haruslah ssc...ssc ni kita ibarat macam tudung instant la...sarung je gitu kan..ha tu pasal la dia yang kerap dipakai.



Dari atas kiri ;

SSC Preschooler  by Yammie Babywearing Art,
SSC Standard by Manduca  * mmg 1 size je pun,

Bawah kiri ;

Ring Sling Jigsaw Size M by Daiesu,
Wrap Midnight Rainbow by Jumpsac,
SSC Toddler by Jumpsac.




Boleh kata ini lah harta yang ku ada..
Takde barang kemas bergayut-gayut..
Takde handbag glamour-glamour..
Takde kasut mahal-mahal...
Takde gadjet canggih-canggih..
Takde pakaian berjenama..
Sobb sob  





Wrap Midnight Rainbow (size 6)
RM220
* SOLD *

Almost broken in dah ni..
Penat ku braide kan supaya sedap sikit..
Maklumla..masa mula dapat kemain kejung tau..
Sapa tak reti nak braide sila refer youtube yer..






Ssc Manduca
RM450 

* termasuk droolpad dan zip rainbow tu sekali tau..itu aksesori tambahan dia sebenarnya..baru nampak cantik..kalau tak kosong je kat situ..
So kedua item ni saja worth Rm100 tau..
Sapa yang untung???
Sapa yang beli laaaa







Ring Sling Jigsaw ( size M )
Rm160
* SOLD*

Gambar dia atas ni actual colour dia ye..
Yang gambar bawah faham-faham aje lah dah tentu pakai Camera 360..haruslah lari tone sebenar dia..kikiki....







Ok buat masa ni yang tiga ni ajelah yang kami nak letgo..yang lain nanti dulu...
Cuma Manduca tu sebenarnya adalah 1st gear kitorang..so ade sentimental value kat situ...saja je masuk iklan sekali..padahal dalam hati dan kepala ni masih 50-50 lagi...

Berminat?
Sila roger dengan kadar segera.
Ma kasihhh.

* entry ni lama sangat dekat draft so dalam masa nak tunggu publish tu dua gears sudah pun terjual.

Friday, May 8, 2015

Short Vacation at Lexis Port Dickson

Short vacation katanya..sebab satu malam je pun..dah tu company sponsor pulak tu..mihmih...
Sepatutnya dua malam..tapi sebab pagi sabtu anak dara tu ade playgroup so kena la utamakan yang tu dulu..korban la satu malam tidur hotel secara percuma tu.. 

Mujurlah tak jauh mana pun tempat ni dengan rumah..sejam je la macam tu...well..macam malassss je nak cerita panjang-panjang sebab gambar je dah banyak..tapi gambar syok sendiri je la...info-info takdak...kotla ada reader yang tersinggah kat sini sebab cari maklumat pasal tempat ni..kami minta ampun maaf awal-awal yer..sila jengah belog lain yer..kami tengah tak rajin ni..huhu..gambar pun duk bersepah ikut suka dia jaaaa nak duk mana ni.maklum la..kami ni pakai henpon ja update belog ni...payah gak nak susun ikut turutan dia...



Petang sabtu masa dah abis sukaneka gitu-gitu..layan pi cuci mata sat...amik-amik gambaq sat...
Ni pi cuti kat pd tapi awat tah kluaq loghat utara tak tau la pasaipa


Kesian anak teruna banyak gambaq tak nampak muka pasai kena duk dalam ssc ja..
Kami duk kat premium water chalet ni ha..1st time duk ataih ayaq...ada orang gayat jugakla



Eeee anak sapa tah ni...asal geliat muncung jadi sedepa



Masa malam dinner..
Tema dia islamik so memang senang la..takyah duk pening nak pakai apa...
Amacam comey dak anak dara kami..
Comey macam mami dia kan..hahaha




Nampak dak anak dara kat depan tu..dua dari depan..tak sangka boleh join game dah anak dara ni...
Besaq dah anak mami..




Gambaq ni anak dara la yang tangkap..
Pantang nampak camera dia ja nak pegang..
Kasi chance la...
Tu bff babah depa la tu hat baju merah tu..




Tup-tup da nak balik daaa
Panas terik ooo masa ni...
Tu masing-masing dengan shades tu..
Kemain noooo




Ada tripod tapi tak bawa..
Ada monopod duk simpan dalam beg ja..
Apa pun tak boleh..
Last-last letak kamera atas tiang batu tu sambil dalam hati duk doa janganlah terjatuh ke apa..wat naya..
*amboih anak dara muka tu tak boleh ketat lagi kaaa



Gambaq tayang pungkok
Sorry nak tayang ssc tu semenaqnya...




Nak balik dah..sat ja kan..jadikla dari takda...free pulak kan...syukur je lah..




Asal boleh





Eh..patut gambaq ni duk atas la...
Konon nak tunjuk muka suci murni bangun pagi tanpa sebarang palitan ni..




Ni petang tu masa baru-baru gak sampai..awat la duk ke bawah sangat ni..





Dari lobi nak ke chalet ada buggy..so tak payahla risau kalau jenis bermalam satu hari jer tapi beg macam nak lari dari rumah..
*kami lettewww




Duk lexis sahaja takda private pool dalam bilik yer..kalau nak yang macam tu kena gi sebelah dia..grand lexis tu..so kat sini kalau anak jenis pantang nampak air macam ni kenalah bawak gi public pool dia..biasa-biasa aje...takde ala-ala theme park ke apa..basic jer but bolehla dari tak ada..




Gigih selfie..
*pic masa dinner





Suci murni jugak anak dara ni kalau litup bertudung..
Sejuk perut mak nak.





Edisi tayang ssc lagi





Ni view dari bilik kami...
Celik-celik mata pagi-pagi nampak macam ni..hui kalau hari-hari macam ni indahnya laa...





Tetiba effect 360 pulak dah gambaq ni





Bergambaq sat kat lobi masa nak check out
Pas ni nak kena ayat baek la kat orang sebelah tu mintak belanja stay kat grand lexis pulak ker..
Nak lagi best minta g lexis hibiscus tu..meraung betul harga dia..
Last skali lau tak boleh juga minta gi avillion 'je' lah...
'Je' ok..je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....