Iklan Jap..

InstaGram

Friday, March 8, 2013

JJCM : STEAMBOAT & GRILL DI SEOUL GARDEN

Assalammualaikum....

eh last week takde update apa-apa ek..aiseh....cemana ni...mula la ni malas-malas balik ni eh...aduduh...yang semenanya bukan malas tau..tapi laptop dah takde..kikiki....jap je pun pakai asus hari tu..dah let go kat adik ipar sebab jari jemari demok ni macam tak serasi je dengan keypad chocolate macam tu...asyik typo pastu jadi bukan-bukan...tak suka lahhhhhh

ni banyak ni nak citer ni....yang mana satu ni nak update dulu ni...adeh...kalo da terskip banyak hari macam ni la..ha ..kumpul macam-macam dalam kepala tapi sudahnya apa pun takdaaaaa..hahaha

ok fine....kita share pasal makan-makan sempena birthday atok aisy dulu la ek...actually makan-makan tu pun buat awal sebab masa tarikh sebenar tu atok ada kat Belgium...so kene sambut dulu la...cuma kali ni takda kek....tak tau kenapa...ke memang takda sapa teringat kek kot...biasanya kalau dengan family belah babah aisy ni, setiap kali ada birthday sapa-sapa mesti de pegi makan-makan mcm ni n mesti ade kek...wajibulghunnah...hehe...

Uncle Wan yang cadangkan tempat makan kali ni dan dipersetujui semua orang sebab semua pun suka steambot kan...mula-mula mumy dapat tau nak makan kat kedai steambot dengan info yang mengatakan bayaran per head dalam rm35 terus kepala otak ni duk teringat Seoul Garden...sekali betullll kau.....well..mumy aisy kalau bab-bab makan ni kan memang terror..hahahah




kitorang gi SG kat IOI Mall Puchong...
jenuh gak nak mencari kedainya..pasal IOI ni kan boleh tahan besar n luas kan..lebih kurang macam One Utama gak lah..tp OU tu kitorang dah familiar so tak blur sangat,..








perkara wajib haruslah posing dulu...







sekali da sampai tu tanya pekerja kat kaunter tu depa tak kasi masuk dulu even dah book sebab term kat situ kene  bayar dulu ikut kepala baru boleh masuk n makan...so masa tu uncle wan n family belum sampai...tunggu kat luar je lah dulu...budak hip hop tu pulak da tak betah dah duk dalam buggy tu lama-lama...bagi kaki...seronok bukan main aih..








best kat sini sebab dia jenis steambot n grill...so nak rebus-rebus boleh..grill pun boleh...mumy memang layan dedua ar...dasar pencinta makanan katakan....
* yang hujung kiri tu la nenek aisy..yang sebelah tu pulak aunty zura...makan jangan tak makan zura...zura makan lebih sikit pun takpe..pasal badan zura dengan mumy ni dah macam no 1 0 tau...mihmihmih....







budak-budak kalau gi tempat makan mana boleh tahan lama duk diam-diam kan..standard la tu...gelisah tak tentu arah dah..nasib baik babah punya speed makan agak laju so siap tu apa lagi..jalankanlah tanggungjawab melayan anak dara sorang ni...







Damia Nur Ilham....hebat mia..macam-macam mia makan hari ni kan..khusyuk je mula-mula tu tengok dia makan...tapi tak lama jugak...dah namanya budak...hehe..dia ni penceria keadaan jugak...karakter mia ngn aisy agak jauh beza...takpela..kang kalau sama je bosan pulak kan..sebelah mia yang tengah khusyuk ngapp tu uncle ani...ha...nama dia Dzul Azzrani n panggilan ani...jangan pelik ye...ini betul-betul..bukan rekanan...hehe








kimchi u'olls..............kimchiiiiiiiiii
haha...peminat kdrama kan..haruslah nak sangat makan kimchi ni kan...
before ni dah penah try yg babah beli kat jusco tapi rasa dia pelik sesangat..dua tiga kali makan je pastu masuk tong dah...sebagai pencinta makanan,mumy tak suka nak judge sesuatu makanan tu hanya pada percubaan pertama dan kedua...harus diambil kira, kalau yang kita pernah makan sekali dua tu tak sedap..maybe kedai tu yg tak reti buat yg sedap kan..so kene try lagi dan lagi sampai jumpa yg nice...n well said..kimchi kat SG ni terbaiklah...lagipun rasanya kimchi kat sini yg jenis fresh..bukan fermented macam kalau kita beli dalam pax tu...
hoii panjangnya penerangan.







daging yang dah digrill...atau korean name dia bulgogi la..
ada macam-macam perasa dah daging ni..
tp kitorang lagi suka yang ori...
siap ada yang perap dengan kopi..
apekah?????????
pelik kot..









nah....makan dia kene la buat macam ni..baru feel tu mari...kikiki
buh kimchi dengan daging ( bulgogi ) yang dah digril tu atas salad...bungkus leklok pastu ngapp...
krapp kurpp krappp....
hmm...dap dapnye...
tengah menaip ni pun duk kecur air liur aihh







kasi bungkusssssssss




ok tu je....yang paling kesian..cerita punya cerita sekali gambar tuan punya badan yang diraikan dengan tuan yang menempah tempat ni takdak....harap maaf....okeh...jumpa lagi nanti-nanti ek..banyak lagi oo cerita terperap ni......tata !











3 comments:

terima kasih daun keladi kalau sudi singgahlah lagi.... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....