Iklan Jap..

InstaGram

Thursday, September 3, 2015

Kembali merindu

Assalammualaikum....

Wooot wooootsss...lamanya tak update..melampau-lampau nampaknya sakit M tu..parah...ingatkan nak up post masa puasa..tunda punya tunda sampai dah raya...tunda lagi...sekali dah nak raya haji dah pun...

Sebenarnya nak updated kat sini yang hari ni baru je daku dapat bernafas dengan lega..gara-gara anak teruna dilanda demam panas secara tiba-tiba since sabtu lepas..bila demam dah kebah lain pulak jadi..kena cerry berry la pulak..maybe kesan dari antibiotik dan mungkin juga tu cara nak keluarkan virus-virus tu kan...

Tak cukup tu kuar rashes n of course bila da sakit macam tu dia pun jadi lembik tak bermaya..yelah..dah tak sihat..takde selera nak makan...takde tenaga la jadinya..memang melepek jer..nak melekat jer..langsung tak boleh tinggal...dengan orang lain langsung takmau..even kakak dia nak kiss dia pun ditepisnya...sian kakak...

Mudah-mudahan lepas ni sihat walafiat hendaknya ye dik...sayang awak sangat-sangat..sayang kakak jugak.



Bila macam ni jadi rindu sangat nak tengok dia senyum..ketawa..lari..menari hentak kaki...





On the way balik dari klinik..togel je tak berbaju..masa kat klnik nirse suruh balut n tuam-tuam dengan towell basah..very recommended la klinik tu..staff..doctor..environment..servis semua ok...
Sesiapa yang berdekatan kalau anak-anak sakit boleh cuba bawa ke Klinik Pakar Kanak-Kanak Kwan ( Kajang )

Friday, May 29, 2015

Goodbye Orbit Jumpsac

Pernah ada rasa cinta
Antara kita kini tinggal kenangan

Inginku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu oh bintangku...

Sob sob..sedih kan lirik lagu ni...
Tinggal Kenangan..

Yer tinggal gambar kenangan je la dengan cik Orbit ni...
Sayang sangat tapi lately bila pakai rasa tak selesa kat pinggang...
Kena pakai Manduca juga..
So daripada tersadai je dalam rumah..maka kamo lepaskan ia supaya dapat berbakti dengan tuan baru...
Nun jauh ke sabah pulak tu perginya...
Selamat berkhidmat dengan cemerlang yer Orbit..
We will miss you.

Tsk tsk tskkkkk
;(






















1st time carry kakak Aisy sampai tertido
Bongkok Mami nak...


* bila sayang lepas-lepaskan*

Wednesday, May 27, 2015

Me and Mini Me

Biasanya orang cakap anak lelaki kena ikut rupa mak..anak perempuan kena ikut muka ayah...baru sejuk...sejuk tu maksudnya hubungan antara dua beranak tu akrab dan baik..kalau sebaliknya jadi panas..panas pulak maksudnya macam tak berapa positif la kan...kerja nak bercekau jer...

Tapi..betul ker?boleh pakai ke tanggapan tu...
For me...dengar boleh percaya jangan..hehehe....
Buktinya...antara mami dengan anak dara si Aisy Rania ni...ramai yang cakap kami ni seiras.copy and paste...dulu mami selalu menafikan gak la sebab rasa macam banyak iras babah dia...tapi bila dia makin besar n makin cantik so mami akui betul juga kata-kata orang tu..

Kahkahkah....
*fine...im just joking...

Seratus peratus sama tu tak la kan..but yes..kami mirip la jugak..dah nama pun anak..takkan la rupa dia nak ikut makcik jiran depan rumah pulak..lol





Iye ke sama?

Well...so far takdela hubungan kami ni 'panas' macam orang cakap tu..insyaAllah...panas ke sejuk ke bergantung pada cara kita didik dan bergaul dengan anak-anak ye tak...

Mudah-mudahan bila Aisy Rania dah besar nanti Mami boleh jadi kawan Aisy..amin.....







I love You Aisy Rania 


Tuesday, May 26, 2015

Babywearing Gears To Letgo

Ini jer pun koleksi gears yang kitorang ada..tak banyak mana pun tapi tetap tak dipakai secara konsisten ..balik-balik pakai yang sama je...

Yelah yang wrap tu kalau nak pakai take time sikit kan nak lilit-lilit...dia ibarat shawl la kalau dalam konteks tudung tu..macam leceh sikit kan..makanya yang kerap digunakan haruslah ssc...ssc ni kita ibarat macam tudung instant la...sarung je gitu kan..ha tu pasal la dia yang kerap dipakai.



Dari atas kiri ;

SSC Preschooler  by Yammie Babywearing Art,
SSC Standard by Manduca  * mmg 1 size je pun,

Bawah kiri ;

Ring Sling Jigsaw Size M by Daiesu,
Wrap Midnight Rainbow by Jumpsac,
SSC Toddler by Jumpsac.




Boleh kata ini lah harta yang ku ada..
Takde barang kemas bergayut-gayut..
Takde handbag glamour-glamour..
Takde kasut mahal-mahal...
Takde gadjet canggih-canggih..
Takde pakaian berjenama..
Sobb sob  





Wrap Midnight Rainbow (size 6)
RM220
* SOLD *

Almost broken in dah ni..
Penat ku braide kan supaya sedap sikit..
Maklumla..masa mula dapat kemain kejung tau..
Sapa tak reti nak braide sila refer youtube yer..






Ssc Manduca
RM450 

* termasuk droolpad dan zip rainbow tu sekali tau..itu aksesori tambahan dia sebenarnya..baru nampak cantik..kalau tak kosong je kat situ..
So kedua item ni saja worth Rm100 tau..
Sapa yang untung???
Sapa yang beli laaaa







Ring Sling Jigsaw ( size M )
Rm160
* SOLD*

Gambar dia atas ni actual colour dia ye..
Yang gambar bawah faham-faham aje lah dah tentu pakai Camera 360..haruslah lari tone sebenar dia..kikiki....







Ok buat masa ni yang tiga ni ajelah yang kami nak letgo..yang lain nanti dulu...
Cuma Manduca tu sebenarnya adalah 1st gear kitorang..so ade sentimental value kat situ...saja je masuk iklan sekali..padahal dalam hati dan kepala ni masih 50-50 lagi...

Berminat?
Sila roger dengan kadar segera.
Ma kasihhh.

* entry ni lama sangat dekat draft so dalam masa nak tunggu publish tu dua gears sudah pun terjual.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....