Iklan Jap..

InstaGram

Wednesday, November 9, 2011

Multipurpose Nursing Pillow ( Bantal Menyusu Pelbagai Guna )

Tu dia mummy siap letak translation kat tajuk tu tau...over betul..hehehe..

Bantal serbaguna tu mula-mula mummy tak sure pe relevannya lau nak dibeli pun...mummy ingat macam benda remeh je tu..no need pun...tapi since mummy try pakai masa cubaan bf Aisy kat nursery KPJ tu, terus mummy berubah fikiran n langsung jatuh chenta pada bantal ni....serius cakap..bantal ni memang sangat-sangat bergunalah,terutama tuk ibu yang bersalin secara caesaran macam mummy...

mana taknya, sehari dua pas bersalin tu luka pun masih basah kan, nak bangun je pun masih sakit,nak adjust kedudukan badan masa nak menyusukan tu lagilah payah,so dengan adanya bantal ni agak memudahkan dan selesa sikit...letak je kat celah pinggang tu,then kita boleh pangku baby and bantal tu leh tolong support tangan kita..lau baby tu semangat,takdelah lenguh lengan kita tu nanti...takpun boleh jugak letak je baby tu atas bantal ni and tangan kita just pegang bantal tu and kawal kedudukan baby...sangat senang okey!

selain daripada tu bantal ni boleh jugak dijadikan bantal biasa untuk baby ...mummy selalu pakai tuk letak Aisy bila nak bagi Aisy tengok tv...tapi jangan la buat macam tu tuk baby yg masih lembik lagi....kesian pulak nanti tengkuk baby tu masih lum kuat kan...Aisy pun mummy berani pakaikan macam tu masa da dua bulan lebih..lagipun kepala Aisy kuat sikit...

satu lagi kegunaan bantal ni,ia boleh digunakan bila baby da belajar duduk...kira bantal ni boleh support badan baby dari depan la...cuma yang ni je mummy lum praktikkan kat Aisy sebab belum sampai waktunya..hehe...


see..babah pun pakai bantal ni tuk support mase dukung Aisy..mase ni Aisy kecit sangat,baru sebulan tak silap mummy..rupa pun masih belum nampak sangat..masih rupa baby baru lahir..merah jerk....




macam ni la contoh bantal ni sebagai nursing pillow tu....lau malas or letih nak pangku,leh letak je baby atas bantal ni...baby pun selesa je landing..sampai tertido-tido masa nyusu.... ^_^



 ni la gaya lau baby tengok tv..kemain lagi posing tau...kecik-kecik da pandai melanguk tengok tv eh..ikut perangai sapa lah ni.... ( babah sila baca nih..hehe )



balik-balik kije sini la port Aisy....sorry la sayang sebab time-time macam ni babah ngn mummy sibuk skit nak kemas-kemas barang la ape la...so terpaksa bagi Aisy landing tengok tv sorang-sorang....da macam bean da tengok Aisy baring macam ni,,..membulat aje...tapi tak ape..nmpk omelll jerk..  :p

4 comments:

  1. kalo tgh nek motor bantal ni ade function x?ekekekeke

    ReplyDelete
  2. ade..ade...leh letak kat blakang pinggang...kot penat menunggang sila sandar je pinggang tu kat bantal gebus ni...syiok ok....kata multipurpose kannnnnn...miahahaa

    ReplyDelete
  3. haha.. nak pinjammmmmmm~ hahahahaha

    ReplyDelete

terima kasih daun keladi kalau sudi singgahlah lagi.... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....