Iklan Jap..

InstaGram

Monday, April 7, 2014

MENCECEH MENCECEH MENCECEH ....

Bismillahhirrahmannirrahim....


Assalammualaikum warahmatullah....

Allah hu rabbi....rindunyalah nak menceceh kat belog ni...sangat2 rindu nak menaip panjang2...cerita itu ini...kongsi itu ini...tapi kita ni mampu online pakai henpon aje...nak menaip untuk belog sangatlah tak seronok..galaxy tab ada tapi sama dengan je la kesnya dengan henpon kan...tak sama jugak macam menaip kat pc / notebook....

dulu da pernah paw Babah Aisy beli laptop...jenama Asus...putih lak tu warnanya...tapi macam tak serasi je...keypaid dia pun macam tak best...tak rancak macam pakai acer biasa ni ha...( now pinjam notebook opis Babah..hikhik...) so kesudahan setelah beberapa minggu beli akhirnya Asus tu telah di letgo kepada adik ipar... masa kitorang beli tu pun kira second hand..pemilik asal beli 3 bulan mcm tu...kitorang lak pakai dalam 2-3 minggu je kot? duk tersadai je Asus tu last2 kene letgo jugak...tapi tolak harga rugi je la kat adik ipar...nak wat camne...dari beli tak pakai lagila membazir ye dak...

hm...ni kalau dapat menceceh memang semua benda pun nak dicerita pulak kan..tapi ada satu cerita ni memang nakkkkkk sangattttttt cerita...Aisy Rania tu sebenarnya dah nak jadi Kak Yong dah...alhamdulillah hari ni  ( masa entry ni publish ) dah masuk minggu ke 28 dah...kasarnya orang kata dah 7 bulan la dakk..
kejap je kan rasa...masa dah masuk trimester ke 2 mmg rasa kejap...dia yang seksa masa trimester pertama dulu...Wallahi..seksa dia diri sendiri n Allah je yg tau...teruk betul penangan kali ni...

asal bangun tidur je lari2 g masuk toilet..tu dia kuar air pahit kaler kuning2...ngeeeeee....kadang kaler putih je tapi pahit dia sama dengan jer...tapi kalau muntah makanan tu lagi seksa kot...senak dada semua....masa tu nak masuk dapur pun susah..bau itu ini memang tak tahan...dahla masa tu baru2 je pindah rumah yg sekarang ni...seronok masuk rumah baru sekejap jer..selebihnya seksa sebab serba tak kena....tapi tu semua kenangan kan..dugaan nak dapat cahayamata..ala bukan selalu pun rasa..redha je la...nikmat semua tu...

eh ok lah....ade benda lain lak nak dibuat ni ha....ni pun hari ni ada check up ngan gynae kat Kpj Ampang Putri...doa2 la semua ok ( walaupun dalam hati cuak gila takut kene marah sebab tak g pun jumpa dietition yg disuruh tu...aaaaa mendapat lahhh )

ok then..then we meet again...see you when i see you..........gittewwwwwwwwwww


Bufday Boy yang tak dapat menikmati bufday dia dengan sempurna untuk tahun ni..sian Babah..sorry sangat...InsyaAllah panjang umur tahun depan kita sambut dengan Baby A n Kak Yong meriah naw2 yer..
I love You..yess You!

Kak Yong yang suka kiss belly Mummy tanda dia sayang Baby...Good Kakak...nanti kalau adik dah kuar pun selalu2 kiss Baby n sayang Baby selalu yer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....