Iklan Jap..

InstaGram

Friday, January 20, 2012

Gong Xi Fatt Chai a.k.a ang paw owh ang paw ..............


Dulu Mummy hafal lagu Chinese New Year tu tau tapi la ni ingat-ingat lupa dah....
Bestnya raya cina ni jatuh hari Isnin ngn Selasa...cuti panjang tu....
tapi tak bestnya gaji lambat daaaaa..ingatkan la gaji akan dibagi awal macam Disember hari tu..
sekali tidakkkk la pulak....omaigod.....balik kampung duk umah mak bapak nganga je la nampaknye...
plan nak jenjalan pun macam da nak punah je ni....




ni bukan aisy...tapi mummy suka gambar ni sebab siap ada note kat sebelah tu ..omel jerk....
ngat nanti lik kampung nak carik la baju omel mcm amoi omel tu pakai...tapi tuk Aisy la..bukan tuk mummy..
lau mummy pakai macam tu tak jadi omel dah...jadi ngeri jerk....miahahaha...


tu dia....ini ang paw pertama Aisy tau....dapat dari uncle yang tak dikenali lak tu...sungguh bermurah hati tul uncle tu walapun ia tak jumpa  Aisy pun mase tu...actually uncle ni kenalan Atok Nilai...so last week masa balik Nilai kebetulan uncle tu datang ziarah Atok, so ia paskan angpau tuk orang2 yg lum kawin / keje kat umah tu...bile ia tau Atok Nilai da ada dua cucu, memang rezeki Aisy ngn Baby Mia la kan.....
tapi tak sangka la kemain banyak lak RM dalam angpaw tu kan...
dahsyat la....naper la ia tak bagi tuk Mummy ngn Babah sekali ek..
ngeeeeeeeeeee


by the way...Selamat Tahun Baru Cina pada kenalan2 chinese mummy.....n Selamat Bercuti Pada Semua....
hati-hati memandu ke destinasi masing2 yer....ingatlah orang tercayang... !


No comments:

Post a Comment

terima kasih daun keladi kalau sudi singgahlah lagi.... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....