Iklan Jap..

InstaGram

Thursday, December 1, 2011

Kesayanganku Demam....

Kesian anak mummy nih...mummy terbawa virus demam+batuk+selesama kat dia...ingatkan Aisy takkan jangkit sebab mummy tak sihat since Jumaat ( 25 nov 11 )...tgk sabtu Aisy ok...ahad pun ok jerk..sekali tgh2 malam ahad tu ( kira da masuk isnin la sebenarnya ) dgr nafas Aisy da lain mcm...bangun pagi tu sah,memang Aisy da jangkit mummy..bila dgr Aisy batuk lagi kesian..da macam batuk orang tua..badan pun da hangat jerk....masa tu kat kampung lagi...so malam tu sampai je area Damansara trus mummy ngn babah bawa ke Klinik Idzham cawangan Palm Springs tu..sekali dapat doc yang sama masa bawak Aisy for the 1st time...( masa tu Aisy baru umur EMPAT hari... ) kali ni doc tu ok skit la banding mula2 tu..mcm kurang mesra jerk....kali ni ok sangat2....mummy satisfied... ^_^

Nasib baik bila check suhu Aisy da tak tinggi sangat..mummy risau je kene marah ngn doc pasal lambat bawak Aisy gi klinik..tp alhamdulillah la...takde pa pe yg serius sgt....ni 1st time Aisy tul2 tak sihat...sebelum ni lau kene cucuk every month tu elok je..takde kene demam pun....maybe kali ni Aisy kalah sebab duk berkepit je ngn mummy yg asyik2 bersin ngn batuk je..memangla berjangkit sudahnya.....

Yang bestnya pas Aisy check,turn mummy lak...then doc tu bagi mummy MC tuk esoknye..Yeay!!!!!!!!! buleh lepak rehat2 kat rumah ngn Aisy.....n now Aisy da ok dah..mummy je yg lum sembuh betul...antibodi mummy mmg lemah skit...take time sikit nak pulih sepenuhnya....to sokay la..janji buah hati mucuk macam mummy dah pulih.....legaaaaaaaaaaaaaaaaaa...........


tetiga ni ubat Aisy....demam,sesema n batuk..sian ia...kecit2 lagi da kene makan ubat segala..alahai...


tengok tuh ia buat mata juling...isk....kadang2 lama leh tahan mata tu...risau plak mummy...lekat juling tu nanti baru tauuu..ngeeeeeee


ubat demam...perisa oren..tp ade perisa pun kalau dah namanya ubat..tetap ada pahitnya.....



ubat batuk...perisa strawberi.....tengok muka Aisy da semacam je bila ubat tu da masuk mulut ia...kesian ada...lucu pun ada....heheh

redha je la dik..lau nak cepat baik...sila telan ubat2 tuh yerk....













No comments:

Post a Comment

terima kasih daun keladi kalau sudi singgahlah lagi.... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....