Iklan Jap..

InstaGram

Friday, December 2, 2011

Babah Mithali.......

pantang tgk mumy pegang phone..tau aje dak cik tu yg mummy nak snap pic dia...



uhu..sensorrr laaa



tgh mandi pun sibuk nak hisap tangan tu....



See...mithali sangat babah Aisy ni tau....buleh mandikan Aisy...panaskan susu Aisy..tukakan pampers Aisy.... ( lagi best Babah da sign contract tuka pampers setiap kali Aisy yakyak )...heheh...best kan....asal Aisy yakyak je mummy panggil babah.....

La ni paling terkini babah da terror mandikan AIsy..okayla sikit..dapatla mummy makan n mandi dulu setiap kali balik kije...kalau tak sebelum ni huru hara skit....mummy balik2 kene siapkan Aisy dulu,then Aisy ni plak pas mandi je mesti nak nenen trus....,kadang2 mummy tak sempat mandi,makan,solat...kadang tu sampai mummy trus tertido sekali ngn Aisy......so skang since babah da buleh mandikan Aisy,mummy lega sikitlah...

Mummy syukur sangat sebab babah ni jenis suami yang sangat ringan tulang...lagipun banyak hal2 urusan rumahtangga yang babah memang buat sendiri....alhamdulillah....so far,babah takdela merungut lau dia kene buat itu ini sendiri..minta2 babah jangan rungut dalam hati la ye..huhuhu...

Tapi kan..ada gak perkara berkenaan Aisy yg babah takleh handle....1st dah tentula nenenkan Aisy...hehehe...tentu2 babah cannot punye.....2nd,tidokan Aisy....mana taknya,asal nak tido je Aisy mesti nak ngempeng dulu so macam mana la babah nk tidokan...lainla kalau Aisy kat umah pengasuh masa mummy kije..pengasuh2 Aisy adala cara tersndri nk tidokan Aisy kan...yg tu mummy tolak tepi..hehe...3rd,potong kuku Aisy..yang ni babah kata sampai bila2 pun babah takleh buat....yo lah...bak kata mummy kat entry sebelum2 ni..babah tu potong kuku dia sendiri pun problem...ini lagi nak potong kuku Aisy? no...no...no....... :p

Sokay la tu......janji babah da boleh tolong handle perkara lain mummy da kira syukur sangat dah pun....tq ye babah....bersama2 la kita jaga urusan anak-anak yer....eh...anak-anak???????????hehehe....btw, ni bukan entry bodek yer babah..ni entry penghargaan tuk babah...hehe..Mummy n Aisy always love u.. <3 



5 comments:

  1. uuuuuuuuuuuu.. bucuk2 botak2 pokteh seksi wooooooo... i laikkk~

    ReplyDelete
  2. bgusnye hubby ... cam tu laa jga ank sama2 ... suami sy pun mithali gak , alhmdllh ;)

    eh kite sebayalah .. lhir thn 84 ek? ;) tp sy bln 9

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummi hanie : la...ye ke...saye lahir awal...so saye tua dulu la..hehe...
      alhamdulillah rezeki dpt suami yg memahami ni kan...

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

terima kasih daun keladi kalau sudi singgahlah lagi.... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....