Iklan Jap..

InstaGram

Tuesday, December 13, 2011

Ibu Susuan

Lamanya Mumy tak wat entry...dasar M betul...Aisy nnt jgn jadi mcm Mumy eh...mula2 kobar kemain...skit-skit jadi makin M...uhuhu...

Kali ni Mumy takmau citer pasal Aisy,...tp pasal sepupu baru Aisy lah..leh kan?kasik laluan la sesekali kat org lain inter-frame yer Aisy..jangan Selfish ok..not good not good !ok back to topic, nama cousin Aisy ni ialah Damia Nur Ilham bte Mohd Dzul Azzwan....buleh tahan jugak panjang nama ia mcm nama ayah nye jugak..... : ) ...tapi kite juz gelarkan ia bb Mia je la ek...actually bb Mia ni anak pada adik babah tau....kira sebaya la nanti Aisy ngan Mia ni..school sama2....nnt jd geng eh....


di hari kejadian....ibu dan anak nih..ecewah..same la dik pose kite,...


Sabtu ( 3 dis ) tu kitorang  gi lawat kat Hospital Putrajaya.. tak sabar2 rasenye nak tengok bb Mia...tapi mase ni nama Mia lum declare lagi....so kite gelar ia Baby aje la ek....actually aunty Zura bersalin hari Jumaat tu ( 2 dis ),tp kitorang tak dptla nk pegi hari tu jugak..paham2 je la keadaan Aisy ni cemana lau time2 lik kije tu..nak bergayut je..kang tak jadi tgk baby lak kang..syik nak ngulit Aisy je la....

Sampai2 tengok bb Mia ada kat bilik ngn ibu dia...bestnye....masa Aisy lahir dlu takleh pun duk sekali ngn Mumy..huhu....tp cian,bb Mia kene kuning, so kene la duduk bawah lampu tu..lebat betul la rambut Mia ni tau..geram Mumy tgk....panjang lak tu smpi da cecah2 kat tengkuk tu......omel jer.....tp terkilan skit masa ni sebab mumy tak pat tgk muka Mia tul2...sebab mata Mia kan kene tutup.....cuma 1 yang sangat best bile tengok2 je bb Mia ni babah ngn mumy trus stuju kata muka bb mcm muka ibu dia..hehe....so sweet.....

tingat lak masa AIsy kene kunin kat spital dulu..cam ni la jugak....sedey....:(




then pas tgk bb ngn aunty, kitorang trus gerak lik Nilai.dekat je pun Bangi-Putrajaya ke Nilai tu...tido Nilai 1 malam, pastu bila dapat tau je Aunty ngn bb Mia da leh discharge ape lagi,bergegas la berkemas nak balik..dapat tengok kat umah lagi best..leh lepak lama2 sikit......so bergerak pulak ke Sg. Merab, Bangi....puas hati dapat gak pegang bb Mia....


bestnya dapat dukung bb baru lahir..Aisy da besa...da tak kire bb sgt dah..hehehe..omel kan bb Mia..merah muka ia..


kongsi rezeki.....




Satu momentum yang Mumy takkan lupa ialah Mumy menyusukan Mia....walaupun ia ni bb gurl tp nampak gaya kuat nyusu tau..kalah Aisy..hehe...sian ibu Mia..Mia jap jap ngek..ngek, so sbagai seorang yg pernah de pengalaman mcm tu Mumy faham n dapat rase pe ibu Mia tu rasa...yelah,bb syik nangis nak nyusu sedangkan susu badan mase tu lum banyak..biasalah baru sgt bersalin kan...lain orang lain rezeki dia..ada yang lum bersalin pun susu da kuar mengalir2...Mumy sendri da dekat seminggu lahirkan Aisy baru la kuar setitik..setitik....

So ape lah salahnya kalau Mumy berbakti pada anak saudara Mumy sendiri kan...Mumy pun offer dekat Aunty Zura, nak tak kalau Mumy tolong susukan Mia waktu tu, n Aunty Zura pun tak tolak..alhamdulillah, 2 kali jgak la Mia menyusu ngn Mummy...mudah2an kenyang la ia waktu tu...mase tu Mummy fikir,lau Mumy jadi ibu susuan Mia pun sokay je..ayah Mia n babah Aisy pun sibling..dedua gugurl lak tu..so takde problem pun..tp baru 2 kali je pun, takdela jadi ibu susuan semenanye...tajuk je lebih..he

apepun nasib baik la mase tu Aisy tak meragam..Mumy risau jugak kot2 time mumy susukan Mia tu kot Aisy nangis ke apa, tapi alhamdulillah..Aisy behave....nak2 ramai org yg melayan ia time tu kan....ia pun rilexs je la....ia faham agaknya niat murni Mumy tu.......gud gurl....^_^




budak behave kesayangan Mummy.....ia lagi gemok rupanya dari Mummy...terserlah di situ kan....tehehehe

5 comments:

  1. hehe.. eh mlm td acik tpon ayah.. die kate along sefamili ade kat mokel cuti sampai esok khamis..

    ReplyDelete
  2. aah...die lame gak dah lik sane..tp dia tido keratong dr last week...

    ReplyDelete
  3. wow.. lame tuuu kat keratong.. xpela,kurang2 mak ayah dapat gak lepas rindu kat dua abdul tu..

    ReplyDelete

terima kasih daun keladi kalau sudi singgahlah lagi.... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....