Iklan Jap..

InstaGram

Wednesday, January 28, 2015

TESTIMONI BERGAMBAR : REALITI ATAU FANTASI

Pergh dia punya tajuk kan...sounds good good kan...😜

Sekarang ni zaman teknologi..semua benda boleh edit..tapi pun masih ramai yang cepat benor terpengaruh dengan gambar-gambar testimoni ni..nak-nak produk kecantikan la..sebab fokus tang muka kan...

Macam mana eh korang boleh yakinkan diri korang yang testimoni tu 100% asli? Sedangkan korang sendiri pun kadang-kadang main edit-edit juga kan..paling tidak pun main effect ker...pakai filter ker....paling halusssss lagi pakai 360 ker...............krikk krikkkkkk 😝 ( yer...daku pun pakai jugaaa )

Kadang-kadang kelakar juga bila tengok sesetengah iklan produk muka  yang pakai gambo sebelum dan selepas tu...sebelum tu filter lain..selepas filter lain pulak..tone pun lain..sah la nampak berbeza kan...well ni bukan nak kondem orang bisness punya iklan pulak tau..tak ada niat pun..cuma kadang-kadang terfikirlah ketelusan dan keberkesanan produk tu kalau yang jenis pakai gambo macam gitu kan..

Ni ha kat bawah ni gambo versi 360...kemain mulus kan gambo kiri tu...kanan tu pun 360,gak tapi masa tu lighting samar-samar so tak berapa nak gebu la hasil dia...tapi cuba korang bandingkan..ada berapa produk agak-agak boleh dijual dengan bermodalkan hasil gambo dari camera 360 tu???

1. Bb cream/foundation/bedak arab?
2. Losyen pembakar lemak?
3. Krim pemutih?
4. Krim penegang kulit?
5. Minyak kelapa dara?
6. Supplement/vitamin c?
7. Minuman untuk awet muda?

Ho ho ho.... Bak kata Bang Bil "korang fikirlah sendiri"...Hakikatnya...realitinya... Tak do dio gebu gebas cenggitu haaa...palsu belako semuo tu..

So conclution dia kat sini..kalau nak terpengaruh dengan testimoni tu biorlah yang depan mata...jangan cepat sangat kagum tengok gambo sebelum dan selepas tu terusss nak beli nak cuba..tanya dulu betul-betul pada sesapa yang memang dah berhasil pakai produk tu.tu pun nasib-nasib jugak...kadang orang tu pakai elok..serasi dengan dia..karang kita pakai tak jadi..janganlah terus nak hentam kata orang tu tipu pulak dak...boleh jer nak try and error...jangan menyesal di kemudian hari sudehhh.... 😂







No comments:

Post a Comment

terima kasih daun keladi kalau sudi singgahlah lagi.... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....