Iklan Jap..

InstaGram

Wednesday, December 21, 2011

Nak Citer Kosong Jer... ( tp mcm banyak isi...hehehe )

kali ni Mumy takde ape2 citer nak highlight..random jer....

eh...tapi kan...kelmarin Aisy kene cucuk suntikan ketiga merangkap last la tuk injection 3 serangkai tu...
Mummy kemain risaula takut Aisy demam ke ape ke sebab last week kan baru  demam mengejut...
tp alhamdulillah takde ape2...cume skang ni kemain susahnye la nak bagi Aisy ni makan ubat...macam2
cara Mummy cuba..last2 masa Aisy duk berendam dalam besen mandi tu,time tu la mumy bg makan ubat..
mula2 mmg senang..nganga je..tp masuk kali ketiga nk suh telan tu kantoi la pulak....
Aisy trus tutup mulut pastu muka jap ke kanan jap ke kiri...adeh...da pandai la die...adoy..siksa tul ia nak habiskan 2 ml ubat  tu ....

nak wat cemana...ia da makin besarkan..akal pun da makin panjang..da makin banyak.....macam2 ragam..macam2 kerenah dah skang....kadang2 melucukan...kadang2 menggeramkan...ngeeeeeeee !

antara ragam baru Aisy skang ni ;

  • terkangkang2 main kaki...tinggal sikit je lagi kaki tu masuk mulut punye la....
  • sembur2 ayak liur ikut mood....kadang meriah giler....abis muke mumy ngn babah pun kene...aishhhhh
  • menjerit kalo tau die kene tinggal  sensorang ( contoh : ktrg letak die dpn tv, tp ktrg wat menda lain...takpun kite letak die main atas katil sensorg smntara ktrg pantau die dr luar bilik je...tak sampai baper minit da jerit dah....
  • nangis mcm kene cubit...hadoyhai....part ni paling kerap jadik time magrib pas ia mandi tu..time mandi kemain sonok lagi la...tp pastu bile letak je atas katil ia,nak pakaikan baju...ha....mule la....trus tarik pitch tinggi tu kalau nangis....ubat nak bg diam satu je...sumbat nenen (bf ) dlm mulut diamla..tp selagi  tak dpt...menanah telinga la menadah tangis ia...nasibla kan..
  • pantang tengok orang makan / minum...terkecap2 je mulut tu mcm anak burung...sabar yer sayang..sebulan je lagi....tak lama mana pun...
  • mengundur dengan jayanya....mentang2 da pandai niarap..kite letak je trus niarap...pastu jap je kang brubah kedudukan...hari tu sikit lagi nak masuk bawah kerusi dah kes mengundur punya pasal...kuat lak tu angkat bdn ia...kadang lau ia tgk tv tu ia boleh niarap sambil angkat badan beberapa minit...lama tu..tp kang lau ia rasa da penat,main hempas je badan tu...kalo terasa sakit mule la ngek ngek....hehe...Aisy...Aisy...
  • tanak minum botol lgsg dah dgn Mumy....mcm seblum ni nak jugakla ia minum mase otw nak gi kije tu...abis jugak la 3-4 oz...lega la gak bile tgk anak kita da minum seblum kite hntr die ke pengasuh kan...tp sekarang tidak lagiiiiiii.....huhuhu...mcm nak gaduh nak suh die minum...tp mcm biase la...Aisy la yang menang..mumy mengalah je...masuk je puting botol tu dlm mulut ia akan sedut la sekali dua...pastu die tolak ngn lidah...dah tu lau mumy paksa2 gak last2 kang ia tepis plak ngn tangan kecik tp montel ia tuh...hukhukhuk...sampai ati Aisy tau wat mumy mcm tu..hukhuk....
  • da pandai sedih / tumpang simpati kt orang..hikhikhik...yg ni mmg nak wat mumy ngn babah tergelak je la....puncanya hari tu ktrg saje usik2 ia...mula2 ktrg agah2 Aisy...kasik die sengih2..gelak2...pastu mumy saje la wat2 nangis sebab ia macam layan tak layan je kan..sekali bile ia tgk muke mumy cemek2 sambil wat bunyik nagis...ia pun trus cemek2,mata merah2..last2 nangis jugakk...hahahaha...jahat kan mumy......2-3 kali jugak la ktrg wat mcm tu...tp last2 Aisy bantai nangis trus tanak benti..hahaha hambekkkkkk!.......


ok dah..tu je wat mase ni mumy nak citer...sori yer Aisy mumy bukan ngumpat Aisy....mumy saje kongsi citer je...hehehhe....cayang iaaaaaaaaa! 


kerenah la cemana pun mumy cayang jgak ia nih..sape tak sayang anak oi...tu bukan orang..tu orang-orang..

1 comment:

  1. hahahaha... wah da makin cerdik da botak bucuk2 pokteh ni.. isk3.. =)

    ReplyDelete

terima kasih daun keladi kalau sudi singgahlah lagi.... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

....